Activiteiten van het jaar 2020:

Datum:

Donderdag 27 februari:

Activiteit:

Borrel:

Borrel uitnodiging 9 sept PDF  Klik hier

Bij de borrel staat het elkaar ontmoeten centraal. We ontmoeten elkaar bij iemand thuis. Dit alles onder het genot van een lekker lekker hapje en drankje

Woensdag 4 maart:

Voorstelling:

De derde naam.

Deze voorstelling wordt gespeeld door Anne van Delft.  Zij is een vertelster met een sterke eigen stijl. De vertelling van de Derde naam vindt zijn wortels in een Indiaanse vertelling.

Klik hier voor de uitnodiging:  derdenaam

Woensdag 22 april

Bezoek:

Nieuwlande in het kader van 75 jaar bevrijding.

Het bezoek aan Nieuwlande organiseer ik met het oog op het feit dat Drenthe, als een van de laatste provincies, in april 1945 is bevrijd.
Nieuwlande was een centrum van onderduikers, voornamelijk Joden die door mensen als Johannes Post en dominie Slomp, alias Frits de Zwerver in Deze plaats konden onderduiken.
Onder de vloer van de kerk maakten 2 jonge joodse grafici de landelijk verspreide verzetskrant de Duikelaar.
Nieuwlande kreeg van Israël de hoge Yad Vashem onderscheiding.
Er is maar een dorp in Frankrijk dat ook deze hoge onderscheiding kreeg.
We worden rondgeleid in de kerk en in museum de Duikelaar dat nauw samenwerkt met herinneringscentrum Westerbork en met het NIOD.
Deze activiteit gaat niet door ivm corona maatregelen.

Donderdag 14 mei:

Bezoek kunstenaar:

Erik van Ommen, kunstenaar – lezing en atelierbezoek

Erik van Ommen (1956) studeerde in 1983 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen. Hij maakt figuratief werk in de traditie van de Noordelijke Realisten en exposeerde in vele musea en galerieën in binnen- en buitenland. Hij is een bijzonder veelzijdig kunstenaar; hij maakt olieverfschilderijen, aquarellen, pastels, etsen, lino- en houtsnedes, sumi-e schilderingen en videofilms. Erik publiceerde onder meer boeken over de bijeneter, dwerggans, grauwe kiekendief boerenzwaluw, kluut en ijsvogel. Voor VARA Vroege Vogels ontwierp hij het logo van de grutto, onze nationale vogel. 

Hij schrijft op zijn website: ‘Kunst en natuur zijn voor onlosmakelijk verbonden. Daarom zet ik mij als beeldend kunstenaar in voor het behoud van datgene wat mij inspireert’.

Op donderdag 14 mei 2020 organiseren we een bezoek aan het atelier van Erik in Vries (Drenthe) en zal hij een lezing houden waarbij hij aan de hand van zijn werk en met ondersteuning van een aantal videofilms laat zien hoe zijn schetsen, aquarellen, olieverfschilderijen, etsen, houtsnedes en sumi-e schilderingen tot stand komen. De lezing duurt, inclusief pauze, ongeveer twee uur.

Deze activiteit gaat niet door ivm corona maatregelen.

Klik hier voor de uitnodiging

Deze activiteit gaat niet door ivm corona maatregelen

Vrijdag 3 juli

Borrel:

Bij de borrel staat het elkaar ontmoeten centraal. We ontmoeten elkaar bij iemand thuis. Dit alles onder het genot van een lekker lekker hapje en drankje

Beste netwerkleden

Nu de coronamaatregelen weer wat verder versoepeld zijn, lijkt het ons

leuk om weer eens bij elkaar te komen. We nodigen jullie uit om vrijdag 3 juli a.s. naar restaurant Mulino in De Wijk te komen om daar vanaf 16.00 uur te genieten van een glaasje en een hapje. Het glaasje is voor eigen rekening, het hapje is voor rekening van het netwerk.Wil je ons uiterlijk 29 juni laten weten of je van de partij wilt zijn. Met vriendelijke groet, het bestuur,

Donderdag 6 augustus

Beste dames van het Netwerk Land van de Reest, 

Wij vinden het heel leuk jullie uit te nodigen voor een verrassende actieve dag met de fiets op donderdag 6 augustus a.s.

Wij willen beginnen rond 10.30 uur bij Mulino met een kop koffie en  eventueel wat lekkers.

Wij zorgen voor een verrassingslunch ergens onderweg.

’s Middags doen we aan “”beeldvorming””

Misschien niet onbelangrijk, het lijkt ons goed om in kleine groepjes te fietsen dus geen lang lint.

Even een paar zakelijkheden: de kosten zijn € 15,00 voor de lunch, de totale afstand is plusmin. 40 km en we verwachten rond 17.30 uur weer  in De Wijk te zijn. Koffie en thee kunnen waarschijnlijk uit de kas worden betaald.

De mensen uit Dalfsen kunnen even contact opnemen met een van ons wanneer ze wel belangstelling hebben maar liever niet vanuit De Wijk fietsen.

We willen graag dat jullie je opgeven voor 4 juli a.s.  bij                  basenannekevanderaa@gmail.com

Wij hebben er zin in.

?????????

Rondleiding:

Tuinrondleiding door Harry Pierik. Zwolle.

Harry Pierik is tuinontwerper en kenschetst zijn tuinen als tuinen om in te dromen, tuinen die verrassend en spannend, rustgevend en harmonieus zijn. Tuinen die zowel een levend schilderij zijn als praktisch, met zithoek, zandbak of schommels. Tuinen die het landschap binnenlaten of juist lelijke voorwerpen aan het oog onttrekken. Tuinen van tijdloze schoonheid waar je het hele jaar niet op uitgekeken raakt.

Telkens zie ik het weer als een artistieke uitdaging om van om het even welke plek een paradijselijke tuin te maken. In de tuinen die ik ontwerp, ontwikkelen zich zorgvuldig gecomponeerde borders tot een rijk gedetailleerde eenheid.

Woensdag 26 augustus

Borrel:

Bij de borrel staat het elkaar ontmoeten centraal. We ontmoeten elkaar bij iemand thuis. Dit alles onder het genot van een lekker lekker hapje en drankje

Donderdag 17 september:

Kookworkshop:

Kookworkshop

Er wordt een kookworkshop gehouden over de Chileense keuken.

uitnodiging workshop chileense keuken Netwerk

Woensdag 14 oktober

Dinsdag 27 oktober:

Kunstlezing:

Margaret Breukink heeft al verscheidene kunstlezingen verzorgd voor ons netwerk. Over b.v De Amsterdamse school, American dream. Zij kan boeiend aan de hand van beeldmateriaal vertellen.

Het onderwerp voor deze lezing volgt nog.

Uitnodiging 2020 10 27 Onterecht over het hoofd gezien

Deze activiteit gaat niet door ivm corona maatregelen.

Woensdag 16 december:

Feestelijke afsluiting van 2020:

Deze avond sluiten we het jaar feestelijk af. De afgelopen jaren had iedereen iets te eten gemaakt. Samen met een borrel smaakte dat erg lekker. Er werd terug gekeken op het afgelopen jaar. Ook deze afsluiting wordt georganiseerd door leden. Zij bepalen hoe de avond eruit gaat zien.

© Copyright - Vrouwen Netwerk Land van de Reest